Виставка картин жінок-художниць XVI-XVIII століть у Гамбурзі

До 28 січня можна буде побачити близько 150 робіт 30 європейських художників. Виставка «Геніальні жінки. Художниці та їх оточення» (Geniale Frauen. Künstlerinnen und ihre Weggefährten) проходить з ініціативи приватного музею мистецтв у Гамбурзі Bucerius Kunst Forum та триватиме з 14 жовтня 2023 року до 28 січня 2024 року.

Будівля міжнародного виставкового центру Bucerius Kunst Forum у Гамбурзі знаходиться за адресою Alter Wall 12, біля будівлі міської Ратуші.

За словами куратора виставки, у період раннього Нового часу для жінок було неможливим зробити кар’єру художниці, такий вибір професії, зазвичай, був повʼязаний з особливими подіями в їх житті. Щоб вільно займатися своєю професією, необхідно було належати до відповідної гільдії майстрів, але через відповідний історичний період жінкам було відмовлено з тої чи іншої причини, появʼязаними із морально-соціальними традиціями стратифікації суспільства.

«Вражаюча кількість жінок-художниць того часу походила із заможних, також, творчих сімей. Вони працювали на своїх батьків, братів та чоловіків та часто працювали таємно», – сказала куратор виставки Катрін Дібалла. Вперше у центрі уваги протиставляється вплив сімейного оточення на професійну кар’єру жінок-художниць – шляхом порівняння робіт їх батьків, братів, чоловіків та колег-художників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja