Виявлено декілька сотень фальшивих купюр в Тюрингії

У Тюрингії в першому півріччі помітно скоротився обсяг фальшивих банкнот і монет. З січня по червень було вилучено 597 фальшивих євро-банкнот на загальну суму 31 225 євро, згідно повідомленнями державного Управління кримінальної поліції (LKA). У порівнянні з минулим роком за аналогічний період було вилучено 924 фальшивих банкнот на загальну суму 60 330 євро. Найчастіше підробляють 50-єврові купюри, на другому місці 20-єврові.

У перші шість місяців цього року у землі з’явилося також більше фальшивих банкнот зі зміненими зображеннями на них. Це репродукції справжніх банкнот з додатковими текстовими або графічними змінами. Вони можуть бути більш або менш помітними. Проте, як правило, такі фальшиві банкноти не містять імітації захисних елементів.

Згідно з німецьким законодавством, репродукції банкнот вважаються фальшивими грошима, якщо їх можна сплутати з реальними купюрами і вони вводяться в обіг як справжні або з такою метою. За даними LKA, протягом першого півріччя, приблизно 440 з вилучених фальшивих банкнот в землі були такі репродукції, позначені, наприклад, як “MovieMoney” або “Prop copy”. Це, за їхніми словами, становило 73,7% загального обсягу вилучених фальшивих банкнот. Усього за 2022 рік цей показник становив 43,7%.

Змінені зображення банкнот, за даними LKA, не є новим явищем. Вже протягом багатьох років існують різні види таких банкнот – наприклад, сувенірні банкноти з кирилицею, весільні гроші з турецьким написом або так звані “поховальні гроші” з китайськими ієрогліфами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja