Новий знак на автострадах Німеччини, що він означає?

У Німеччині існує близько 500 різних дорожніх знаків, призначених для забезпечення безпеки на дорогах. У тому числі чорно-білий знак, який можна побачити на все більшій кількості автострад. Його символіка неоднозначна, а використані кольори досить незвичні для європейського середовища. Знак круглий, має діаметр 70 сантиметрів і використовує поєднання чорного та білого кольорів. Це виділяє його з інших.


Цей знак служить еталоном для безпілотних автомобілів. Перші тринадцять знаків такого типу з’явилися в околицях Інгольштадта, де перетинаються автостради А9 і А93. У Баварії чорно-білі знаки є на A9 між розв’язкою Pfaffenhofen і трикутником автостради Holledau, а також на A93, яка виїжджає звідти в напрямку Регенсбурга до Вольцаха. Цей знак був обраний автомобільними компаніями як позначення тестової зони для автономних систем. Знаки розташовані приблизно на відстані 2,5 кілометрів один від одного, нетипове зображення на знаку дозволяє безпілотним автомобілям визначати своє точне місцезнаходження за поздовжнім і поперечним положенням. Потім бортова система зчитує їх, роблячи технологію більш безпечною.Знаки поступово покривають всю ділянку автомагістралі А9 від Інгольштадта до Мюнхена. Залишається питанням, чи будуть вони поширені на інші частини Німеччини та, можливо, на решту Європи.

На відміну від більшості дорожніх знаків, так звані орієнтири призначені не для людей, а для автономних транспортних засобів. Тому водії можуть просто ігнорувати їх.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja