Після народження дитини не тільки мати отримуватиме відпустку

Федеральне міністерство у справах сім’ї, людей похилого віку, жінок та молоді Німеччини анонсувало пропозицію щодо двотижневої відпустки з місця роботи для людей, які нещодавно стали батьками.

Після народження дитини партнер матері дитини повинен бути звільнений від роботи на два тижні з повною компенсацією заробітної плати. За словами речниці міністерства, влада має підтримувати можливість партнерства членів сім’ї у відповідальний для них момент.

У будь-якому випадку матерям надається оплачувана відпустка протягом певного часу після пологів відповідно до законодавства. Проте іншим членам сім’ї доводилось спеціально брати відпустку, без можливості матеріальної компенсації.

Для новоспечених батьків-одинаків, за відсутності партнера, дозволено обрати іншого члена сім’ї або людину з найближчого оточення, якій, відповідно, належить право на двотижневу відпустку.

Проєкт спеціальної двотижневої відпустки для новоспечених батьків чи інших членів сім’ї знаходиться на етапі голосування відповідного департаменту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja