Рекордна кількість учасників на світовому фестивалі музики в Рудольштадті

Світи фанку, фольклору, джазу та вуличної музики об’єдналися на цих вихідних в Рудольштадті – місці, розташованому в серці Тюрингії. 

Цей захід, визнаний наймасштабнішим фестивалем світової музики, цьогоріч зібрав більше ніж 90 000 відвідувачів – це на 10 000 більше, ніж попереднього року. Важливо відзначити, що через цей масовий інтерес вперше було облаштовано додатковий кемпінг.

31-й фестиваль світової музики в Рудольштадті, за участю близько 1000 артистів з понад 30 країн світу, пройшов на численних майданчиках і сценах міста. Від четверга виконавці, що представляли різні жанри, дали близько 120 концертів. Основний акцент цього року було зроблено на кубинській музиці. Організатори дбали про комфорт учасників, навіть організувавши спортзал для відпочинку та додатковий пункт медичної допомоги через літню спеку.

Премію світової музики “Ruth” цього року отримала лейпцизька група “Folkländer”, відзначена нагородою в 5000 євро. група була заснована у 1976 році в Лейпцизькій вищій школі графіки та книжкового мистецтва і значно вплинула на розвиток фольклорної сцени DDR.

Наступний фестиваль в Рудольштадті вже анонсований на 4-7 липня 2024 року, з акцентом на музику Німеччини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja