Чи потрібен поділ пенсійних виплат між членами сім’ї в Німеччині

Голова Експертної ради, економічний радник Моніка Шніцер, у своєму недавньому інтерв’ю Deutschlandfunk, знову наголосила на своїй пропозиції реформи пенсійних виплат.

Суть ідеї полягає в рівномірному поділі всіх сплачених пенсійних внесків та прав на пенсію між подружжям, метод, який вона назвала “поділом пенсії”. Ця ініціатива, як правило, матиме відношення до нових шлюбів і буде гарантувати захист інтересів для подружжя.

Ця нова пенсійна ініціатива викликала жорстку критику з боку міністр-президента Баварії Маркуса Зедера. 

За поточною системою, пенсія вдівців та вдов становить від 55 до 60% пенсії померлого партнера, без обмежень у часі. Власний дохід вдови чи вдівці враховується при виплаті цієї пенсії, якщо він перевищує визначений мінімум. Цей мінімум залежить від поточного розміру пенсії. Якщо вдова чи вдовець знову вступають у шлюб, пенсійні виплати припиняються за як старим, так і новим законодавством.

Шніцер вважає, що її пропозиція спонукатиме людей повернутися до роботи: “Мені належатиме половина цих прав на пенсію, і я зможу заробити більше, заробити свої власні пенсійні права, без втрат”, – підкреслила вона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja