Станом на серпень 2023 року: показники інфляції у Тюрингії все більше помітні

Витрати споживачів в Тюрингії знову зросли в серпні. Інфляційна ставка склала 6,5% порівняно з 6,4% у липні, повідомило Статистичне управління землі в Ерфурті у вівторок.

Основною причиною цього є подорожчання опалювального масла та пального. Але також зросли ціни на електроенергію, газ та тепло.

Майже всі продукти повсякденного вжитку подорожчали порівняно з попереднім роком. Зокрема, споживачі відзначили помітне зростання цін на електроенергію на 27,6% у порівнянні з серпнем 2022 року, на газ, включаючи експлуатаційні витрати, на 14,9% та на тепло на 7,4%.

На автозаправних станціях водії всередньому платили на 3,7% більше, ніж попереднього року, і навіть більше, ніж у липні.

Їжа та алкогольні напої подорожчали на 9,8% в порівнянні з цим же періодом у попередньому році. Відвідування ресторанів та оренда номерів у готелях у середньому подорожчали на 7,5% порівняно з минулим роком.

Від липня до серпня деякі товари стали дешевше: ціни на овочі в середньому впали на 3,1%, на рибу, рибні продукти та морепродукти – на 1,6%, а на каву, чай – на 1,4%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja