Німеччина поставлятиме Україні танки Leopard

Уряд Німеччини декілька місяців не наважувався прийняти рішення про надання танків Leopard Україні. Сьогодні, стало відомо, що після довгих дебатів канцлер Олаф Шольц погодив поставку основних бойових танків Leopard 2 та бойових машин Marder.

Скандинавські країни висловили своє бажання надати танки Україні, наразі, Федеральний уряд розглядає питання про надання дозволу на експорт цих танків з інших країн. У Міноборони Польщі заявили, що готові поставити зброю до України, тому вимагають від уряду Німеччини погодити поставку Leopard 2.

Франція всіляко допомагає український армії з озброєнням, нещодавно, Емманюель Макрон заявив, що не виключає можливості передачі французьких танків Leclerc. З початку війни Росії проти України, Франція постачала Україні артилерію, системи ППО, бронетранспортери та інше.

Сполучені Штати виявили ініціативу про поставку Україні танків Abrams, проте офіційної заяви від Адміністрації Президента, поки, на надали.

Зелені та представники FDP наполягали на поставку бойових танків Україні. До того ж, на канцлера тиснули США, за попередніми переговорами, Олаф Шольц підтримував поставку танків Leopard тільки разом з Abrams.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja