Німеччині загрожують загальнонаціональні страйки

Асоціація держслужбовців попереджає, що існує загроза зупинки важливих сфер функціонування: дитячі садки, вивезення сміття, трамваї. У суперечці щодо заробітної плати в державному секторі не спостерігається жодних домовленостей.

Можливі страйки в державному секторі також вплинуть на роботу дитячих садків.

Федерація державної служби Німеччини (DBB) погрожує проведенням загальнонаціональних страйків, вимагаючи підвищення заробітної плати в державному секторі. Президент DBB Ульріх Зільбербах заявив, що він очікує особливо жорсткого конфлікту в найближчі тижні, включаючи загальнонаціональні страйки. А це, в свою чергу, призведе до зупинки трамваїв, закриття дитячих садочків і виникнення на вулицях величезних куп сміття.

DBB закликає Шольца до рішучих дій

Зільбербах закликав канцлера Олафа Шольца до адекватного фінансового врегулювання назрілої проблеми. Він також вимагає, щоб землі передавали більше федеральних коштів муніципалітетам. Голова асоціації державних службовців також закликав федеральний уряд, уряди земель та місцеві органи влади вжити більш рішучих заходів для подолання кадрового дефіциту у державних органах самоврядування.

Розпочалися переговори між федеральною та муніципальною державними службами

Через брак кадрів та недостатню діджиталізацію державні служби не в змозі задовольнити вимоги політиків. Політики це знають. Але існує думка, що необхідні покращення для державної служби коштуватимуть надто дорого. Голова DBB заявив, що за останні роки Німеччина витратила понад 600 мільярдів євро, покриваючи наслідки економічної кризи. А ці гроші могли би бути використані ефективніше.

Перший раунд переговорів виявився безрезультатним

Перший раунд колективних переговорів для близько 2,4 мільйона федеральних і місцевих службовців був безрезультатно перерваний у вівторок у Потсдамі після того, як сторона роботодавців не представила власної пропозиції.

Через високу інфляцію профспілка працівників сфери послуг Verdi та асоціація державних службовців вимагають підвищення заробітної плати на 10,5%, але щонайменше на 500 євро на місяць протягом дванадцяти місяців. Другий раунд колективних переговорів відбудеться 22 та 23 лютого у Потсдамі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja