Обмеження швидкості на дорогах стане дієвим засобом для збереження клімату

Допомогти клімату можливо, за рахунок зменшення швидкості своєї поїздки. Дані розрахунків підтверджують, що встановлення максимальної швидкості руху у 120км/год, допоможе значно зменшити викиди CO₂. Загальні показники забруднення навколишнього середовища зменшаться на 4% за рік, також кількість викидів CO₂ зменшиться на 6,7 млн ​​тонн, такі дослідження були проведені у 2019 році, на замовлення Федерального агентства з охорони навколишнього середовища (UBA).

Науковці досліджували процеси гальмування та прискорення, та скільки паливно-мастильних матеріалів при цьому втрачається. Автори дослідження, також, радять зменшити максимальну швидкість на приміських дорогах. Встановлення максимальної швидкості на автобані 120 км/год та 80 км/год на приміських дорогах, також, зменшить викиди парникових газів на 5% відсотків та оксидів азоту на 7-11%.

Зазвичай, на автомагістралях рух автомобілів становить понад 120 км/год. За розрахунками, обмеження швидкості не сильно вплине на час руху. «У середньому, кожен німець проводить 40 хвилин в автомобілі, з встановленими обмеженнями швидкості ця цифра становитиме 41,5 хвилин», — говорить співавтор дослідження Маркус Фрідріх.

Заходи щодо обмеження швидкості на дорогах стали б дуже дієвими у збереженні клімату, оскільки в новому кліматичному законі вказано зменшити щорічні викиди парникових газів на 85 мільйонів тонн. Проте таке рішення не було схвалене. Конституційний суд відхилив пропозицію, щодо встановлення обмежень швидкості руху, оскільки таке рішення було прийняте за три дні до публікації дослідження UBA.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja