Комунальна служба попереджає про подвоєння цін на енергоносії в Німеччині

Уряд Німеччини наголошує, що пікова точка інфляції вже позаду, протягом 2023 року ситуація стабілізується. Проте, це не означає, що слід очікувати зменшення цін на енергоносії.

Встановлення цін багато в чому буде залежати від показників оптових закупівель. «Комунальні служби знизять тарифи, як тільки це стане можливим», – заявив генеральний директор Асоціації муніципальних підприємств (VKU) Інгберт Лібінг. За оцінками експертів (VKU), тарифи на газ та електроенергію зростуть в двічі.

В країнах ЄС, в цілому, невизначена ситуація з ціною на енергоносії, така ситуація спричинена війною Росії проти України. Особливо для Німеччини стало нелегким рішення повністю відмовитись від поставок газу з Росії. Незважаючи на складнощі впровадження нової енергетичної політики, країні вдалося побороти кризові ціни на газ та електроенергію, проте тарифи досі залишаються високими.

За оцінками уряду, ситуація залишається тяжкою, зараз, найважливішою проблемою постає усунення наслідків кризи 2022 року. За словами Інгберта Лібінга, процес відновлення займе декілька років.

Одна з п’яти професорів німецької ради економічних експертів Вероніка Грімм висловилася у підтримку пропозиції продовжити та збільшити експлуатацію АЕС в Німеччині, такі заходи дозволять не добувати так багато вугілля та знизити ціни на електроенергію на 8-12%. Вероніка Грімм, також, наголошує на збільшенні використання відновлюваних джерел енергії, проте одразу досягти відповідної генеруючої потужності буде важко, відчутні зміни будуть помітні, тільки, за 2-4 роки.

Інгберт Лібінг підтримує ідею активного використання альтернативних джерел енергії. Він закликає Федеральний уряд погодити виробництво та встановлення вітряних турбін, згідно нової постанови ЄС. «На територіях, які придатні для вітроенергетики, та в яких були проведені відповідні перевірки, щодо  впливу на навколишнє середовище, не потрібні додаткові дозволи на використання вітряних турбін», — сказав Інгберт Лібінг.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja