Страйк поштарів може вплинути на проведення виборів у Німеччині

Члени профспілки Verdi продовжили попереджувальний страйк в Deutsche Post, що почався ще у четвер. Очікується, що страйки триватимуть до вечора суботи. Майже 6500 робітників в Саксонії, Саксонії-Ангальт та Тюрінгії перестали виконувати свої обов’язки. За попередніми даними, майже близько 150 000 відправлень можуть бути не оброблені. На пошті тліє колективна суперечка, щодо підвищення зарплати. Професійний союз вимагає збільшення виплат на 15% близько для 160 000 працівників у Німеччині.

До того ж, страйк поштарів може зіпсувати проведення повторних виборів до палати представників у лютому, це може спричинити незручності для виборців. Вибори мають відбутися 12 лютого.

За рішенням Конституційного Суду 26 вересня 2021 року обрану палату представників та дванадцять окружних парламентів визнано недійними. Згідно з рішенням суду, на виборах 2021 року були порушені принципи гласності, загальності та рівності,  тому  Рада Європи відправить спостерігачів на повторні вибори.

Наразі, за словами прес-секретарки управління виборів штату, це не вплине на надсилання виборчих документів. Бо ці папери, тобто повідомлення про вибори та документи для голосування поштою, надсилає в межах Берліна не Deutsche Post AG, а постачальник послуг Pin AG. Проте можуть виникнути затримки у відправленні виборчих бюлетенів назад до окружних виборчих дільниць, якщо виборці, які голосують поштою, використовують для цієї мети поштове відділення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja