Дефіцит IT-спеціалістів в Німеччині

Минулий рік відзначився неабияким збільшенням вілних вакансій в IT-сфері Німеччини, спричиненим кризою кваліфікованих кадрів. За даними Центру із залучення кваліфікованих працівників (Kofa), який знаходиться під егідою Інституту німецької економіки, у 2022 році показником вакантних місць становило 67 924 – це найвищий показник від часу запуску статистичного спостереження з 2010 році. За цей же час, непрацевлаштованих із ІТ-освітою налічувалось 27 136 спеціалістів.

Цифровізація всіх галузей економіки призвела до росту попиту на ІТ-спеціалістів. За даними експертів Kofa, з 2015 року попит на IT-фахівців перевищує пропозицію. Пандемія короткочасно скоротила кількість вакансій, але з 2021 року їх число знову різко збільшилось.

Великий дефіцит спеціалістів з університетською освітою: минулого року близько 34 000 вакансій залишилися вільними. Відповідно до даних Kofa, для восьми з десяти таких вакансій не знайшлося відповідних спеціалістів з необхідними кваліфікаціями.

Експерти Kofa підкреслюють: цей розрив важко буде заповнити випускниками технічних спеціальностей, оскільки їхня кількість в останні роки скоротилася. Така ситуація може спонукати компанії шукати кадри за кордоном. Але також можливою виявляється стратегія перекваліфікації фахівців з інших секторів та підвищення кваліфікації осіб з нижчими рівнями освіти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja