Майбутнє жорсткої міграційної політики в Німеччині

На конференції Зелених у Баден-Вюртембергу основною темою став новий курс міграційної політики ЄС та особливості його імплементації на місцях, зокрема: нюанси майбутнього отримання біженцями притулку та відповідної соціальної допомоги.

Вінфрід Кречман, міністр-президент регіону, наголосив на необхідності прийняття компромісів в інтересах Європи. Реформа надання притулку, яка отримала схвалення законодавчими органами ЄС, означає більш жорсткий процес отримання мігрантами статус біженця в країнах Європи. Це включає людей з країн, визнаних безпечними, що будуть поміщені в суворо контрольовані установи після перетину кордону, включаючи багатодітні сім’ї з маленькими дітьми. Впродовж дванадцяти тижнів будуть перевіряти шанси заявників на отримання притулку. Якщо відповідних причин немає, заявників мають негайно повернути у країну походження.

Відкриті дебати щодо проблематики міграції стали очікуваними після того, як ЄС погодився на суворіші процедури притулку, що викликало критику серед Зелених.

Натомість, Кречман активно підтримав угоду, наголосивши на необхідності легалізації робочої міграції та обмеження неврегульованого перетину кордону.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja