У Франкфурті штрафуватимуть за незаконну здачу житла в оренду

Багато туристів користуються житлом, яке можна знайти на платформах Airbnb та подібних. Але для міста Франкфурт це стало проблемою, оскільки такий вид надання житла вважається неприпустимим згідно законодавства. Муніципалітет може накласти штрафи, що можуть сягати 25 000 євро.

У 2018 році місто Франкфурт і Дармштадт у 2021 році відповідно, встановили закон про те, що житловий простір не може бути використаний, наприклад, як апартаменти для туристів, оскільки нестача житла є актуальною проблемою. Метою цього правила є захист існуючого житлового фонду. Згідно з інформацією служби будівельного нагляду Франкфурта, для такого виду використання житла необхідний дозвіл.

За останні роки у Франкфурті оштрафували на загальну суму в 2 мільйони євро за незаконно здані квартири для туристів. Починаючи з року 2018, коли були запроваджені правила проти незаконної здачі житла, було порушено 700 справ, повідомила речниця міської влади відповідаючи на запит агентства Deutsche Presse-Agentur. Протягом цього періоду служба будівельного нагляду виявила понад 1050 незаконно зданих апартаментів.

Якщо хтось виявляє нелегальну здачу житла, цю інформацію можна надіслати електронною поштою до служби будівельного нагляду Франкфурта. За порушення може бути накладений штраф в розмірі до 25 000 євро.

Законодавство щодо уникнення надання житла у не відповідних для проживання було скасоване в 2004 році. З тих пір в інших містах Гессену не було прийнято аналогічних правил. Відповідно до заяв представників місцевих влад, такі правила не потрібні, наприклад, у Касселі, Гіссені та Оффенбаху, оскільки ці міста не приваблюють таку велику кількість туристів, тому кількість вільного житлового простору, який може бути виділений з регулярного ринку, значно менше.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja