У Мюнхені не буде нових заборон на транспортні засоби на дизельному паливі

Нових обмежень для водіїв автівок на дизельному паливі, протягом жовтня не передбачається. Заборона на рух транспортних засобів із стандартом дизельних двигунів Євро 4 й нижче зберігатиметься, за деякими винятками, з лютого їм заборонено їздити в зоні з низьким рівнем викидів, яка діє в центрі міста, включаючи середнє транспортне кільце.

Натомість такі обмеження не стосуються автівок зі стандартом Євро 5.  Муніципалітет міста не дає гарантії, що заборони на Євро 5 не буде введено наступного року, оскільки все буде залежати від результатів досліджень із забруднення за 2023 рік, які очікують отримати навесні 2024 року.

За даними Федерального агентства з охорони навколишнього середовища, переважно викиди діоксиду азоту зумовлені високим трафіком дорожнього руху, особливо, якщо це транспортні засоби на дизельному паливі. Діоксид азоту, так само як і тонкий пил, може загрожувати здоров’ю, спричиняючи, наприклад, проблеми з диханням. Він також пов’язаний з багатьма захворюваннями легень і серцево-судинної системи. Крім того, діоксид азоту є попередньою речовиною для утворення тонкого пилу та приземного озону.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja