Як вирішити питання нестачі житла для біженців?

Багато громад та муніципалітетів майже не в змозі впоратись із напливом біженців. Тепер місцева влада вимагає ретельного відбору осіб, яким необхідна допомога.

У зв’язку з проблемами, з якими стикаються муніципалітети у розміщенні біженців, голова Німецької асоціації міст і муніципалітетів Герд Ландсберг закликав до більш обмеженого розподілу біженців з боку Федерального уряду. Ландсберг заявив, що було б розумним «розподіляти прибуваючих людей лише між муніципалітетами, якщо вони мають реалістичну можливість залишитись». Він наголосив, що існує велика бажання допомогти, але мають бути встановлені межі для нелегальної імміграції. «Питання міграції та імміграції займатимуть нас десятиліттями, і надія, що проблеми якось самі розв’яжуться у наступні роки, не надійна», – сказав Ландсберг виданню «Welt am Sonntag».

Лідер Зеленої партії Омід Нуріпур закликав федерального міністра внутрішніх справ Нансі Фезер надати більш конкретну допомогу муніципалітетам у пристосуванні та інтеграції біженців. Нуріпур критикував останній саміт, за відсутність конкретних результатів. Федеральний уряд повиннен забезпечити допомогу муніципалітетам з проживанням та житлом для біженців, і закінчуючи інтеграційними та мовними програмами, вважає Омід Нуріпур.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja