Затребувані професії у Німеччині в 2023 році

Фахівці німецького економічного інституту (IW) дослідили ситуацію на ринку праці в Німеччині. В (IW) спрогнозували майбутній розвиток для 1300 професій та скількох кваліфікованих робітників і спеціалістів не вистачатиме у 2026 році.

До 2026 року зросте потреба у 14 000 кваліфікованих працівниках у галузі обслуговування приладів сантехніки, опалення, водопостачання та кондиціонування повітря. Більш вразливою сферою, де не вистачатиме працівників, в основному, буде будівництво. Не вистачатиме 16 000 фахівців з будівництва електромереж, 12 000 проектувальників та загалом 6 000 архітекторів, а також працівників для нагляду за будівництвом. До того ж, затребуваними будуть: садівники, озеленювачі, муляри, слюсарі та покрівельники.

Багато нині працюючих фахівців до 2026 року вийдуть на пенсію, це стане однією з причин появи такої кількості робочих місць. Влада, натомість, буде підтримувати продовження робочої діяльності пенсіонерів, аби нівелювати швидких змін на ринку праці. Незважаючи на великий потік мігрантів до Німеччини, вони не зможуть забезпечити усіх майбутніх потреб у робітниках. Якщо успішно вдасться інтегрувати іммігрантів на ринку праці, це може заповнити близько 70% необхідних працівників в майбутньому.

Питання, щодо необхідності залучення нових кваліфікованих працівників, залишається відкритим. Уряд Німеччини всіляко намагається вирішити цю проблему, оскільки відповідна нестача працівників впливає на економічне благополуччя країни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja