У 2023 році рівень інфляції у Німеччині зменшиться

У 2023 році передбачають падіння рівня інфляції в країні, про це заявив віце-канцлер Роберт Хабек. У 2022 році рівень інфляції в Німеччині становив 7,9%, у 2023 році прогнозують зниження до 6%.

Згідно із його заявою, у Бундестазі в Берліні, на основі економічного річного звіту, рівень інфляції продовжує знижуватись. Проте представники парламентської групи CDU/CSU віднеслись скептично до таких оптимістичних заяв. За словами лідера парламентської групи CDU/CSU Єнса Шпана, говорити про зміну вектору інфляції недостатньо. Середній дохід пересічного громадянина не відповідає, належним чином, витратам на продукти харчування та енергопостачання.

CDU/CSU заявляють, що процес зниження інфляції в країні проходить дуже повільно. До того ж, лідер парламентської групи AfD Лейф-Ерік Хольм невдоволений можливою загрозою для економічного розвитку Німеччини. Хольм заявив, що проблема бюрократії в питаннях поставок імпортної продукції, постає доволі гостро, це заважає покращенню умов праці в деяких галузях виробництва.

Лідер лівої фракції Аміра Мохамед Алі не відрізнилася скептицизмом в адресу заяви про зниження темпів інфляції. «Ситуація дуже серйозна, я не бачу, щоб Мінекономіки мало стратегію вирішення цієї проблеми», – заявила лідер лівої фракції.

Роберт Хабек визнав, що цифри не показують суттєвого прогресу, проте ці показники кращі, ніж тей результат, що очікували. Економіка Німеччини, як і в інших країнах ЄС, постраждала через війну Росії проти України, проте це не можна порівняти з тим, що пережив народ України.

За словами міністра економіки, суттєвою проблемою є брак кваліфікованих фахівців, до того ж, потрібно налагодити процес роботи для мігрантів. Необхідно сфокусуватися на збереженні клімату, разом з тим, забезпечити населення енергопостачанням не за завищеними тарифами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja