Будівництво житлових будинків у північних регіонах Німеччині зазнає стагнації

Через погані політичні та економічні умови в північних регіонах Німеччині під загрозою скасування будівництва більше 2500 нових житлових будинків. Приблизно 1700 квартир ризикують бути не збудованими. Це випливає з останнього опитування серед членів Асоціації житлових компаній Північної Німеччини (VNW).

За даними звіту, в опитуванні, яке проводилося з 4 по 12 вересня, взяли участь 80 з 296 компаній. Відзначається, що більшість соціальних орендарів виявили негативний настрій, 78% з них оцінюють поточні економічні та політичні умови як дуже несприятливі, 19% заявили, що умови є задовільними.

Як результат, 56% компаній відкладатимуть будівництво нових житлових будинків або відмовлятимуться від нього. 28% поки не впевнені в своїх рішеннях, лише 16% опитаних фірм втримуються від своїх запланованих будівельних проєктів. За словами асоціації, високі відсоткові ставки, високі ціни на будівництво та не вигідні будівельні стандарти ускладнюють процес будівництва.

З огляду на зростаючий попит на доступні квартири, особливо в метрополітенах, стримування будівництва нових доступних житлових будинків є поганою новиною. Зокрема в сегменті вільно фінансованих квартир очікуються подальші підвищення орендної плати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja