Фінансова підтримка підприємств у Нижній Саксонії в дії

У зв’язку зі збільшенням цін на енергоносії, Федеральний уряд та місцева влада Нижньої Саксонії компенсуватимуть частину витрат на електроенергію не тільки для малих та середніх підприємств, а й для компаній з великою кількістю співробітників.

На ініціативу виділено 200 мільйонів євро, з яких одну третину бере на себе Федеральний уряд, а дві третини – муніципалітети.

За інформацією міністерства економіки у Ганновері, починаючи з цієї середи та до кінця жовтня компанії, які опинилися у скрутних фінансових умовах можуть подати заявку на отримання грошових відшкодувань.

За нової програми, будуть знижені бар’єри для подачі заявок та розширено коло отримувачів. В попередній програмі право на подачу заявок мали лише малі та середні підприємства зі штатом до 250 працівників, за новими правилами компанії з не більше ніж 1000 працівників теж можуть розраховувати на отримання фінансової підтримки.

За попередньої програми витрати на енергію повинні були перевищувати подвійну суму певного порівняльного періоду на 3000 євро – в новій програмі цей поріг знижено до 2000 євро.

Промислові підприємства можуть отримати до двох мільйонів євро за новою програмою, сільськогосподарські підприємства – до 250 000 євро. Заявки можливо подавати до місцевого філіалу банку NBank.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja