Fridays for Future висловлює обурення на послаблення кліматичного законодавства

«Прагнення перетворити амбітні кліматичні цілі на необов’язкові рекомендації – це небезпечний крок назад», підкреслила активістка Полін Брюнгер. «Після найспекотнішого липня у погодних архівах ми закликаємо керівника країни підсилити засади німецького кліматичного захисту».

Плануючи реформу кліматичного закону, уряд спрямовується на визначення цілей для кожного сектору. Тепер дотримання цих цілей вже не буде відбуватися відзначенням досягнень різних галузей, таких як транспорт, промисловість чи аграрний сектор. Замість цього, уряд буде працювати на майбутнє, встановлюючи багаторічні цілі, що охоплюють декілька галузей. Але позитивне рішення стосовно необхідних заходів і галузі, де треба досягти припустимих рівнів викидів CO2 до 2030 року, буде приймати весь уряд лише у разі невиконання цих цілей два роки поспіль.

Луїза Нойбауер, представниця руху Fridays for Future, наголосила: «Літні події уявно довели суспільству, наскільки радикальна і небезпечна стала зміна клімату в Німеччині». За її словами, громадяни країни “недостатньо захищені від наслідків катастрофи”.

На зустрічі руху Fridays for Future, яка триватиме до суботи в Люнебургу, беруть участь більше 450 активістів. Їхні зусилля спрямовані на підготовку до майбутнього кліматичного страйку, запланованого на 15 вересня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja