Громадянина Німеччини засудили до розстрілу у Білорусі

6 листопада 2023 року у Білорусі був затриманий 30-річний Ріко Крігер з Берліна, який працював фельдшером швидкої допомоги в Червоному хресті. Режим Олександра Лукашенка звинуватив його у тому, що він є членом полку імені Кастуся Калиновського, добровольчого білоруського загону, що воює на боці Збройних сил України.

Полк ім. Кастуся Калиновського, відомий своєю участю у бойових діях на стороні України, спростував звинувачення білоруської влади, заявивши, що Ріко Крігер ніколи не був частиною їхніх лав. Незважаючи на це, у червні 2024 року в Мінську відбувся судовий процес, який тривав менше місяця. Ріко Крігер був засуджений до смертної кари за обвинуваченнями у «тероризмі» та «участі в екстремістській спільноті».

Про вирок стало відомо, що Міністерство закордонних справ Німеччини вже отримало інформацію про цей випадок. Німецькі дипломати наразі працюють над тим, щоб забезпечити справедливість і безпеку для Крігера.

Цей випадок викликав занепокоєння серед міжнародної спільноти, яка стурбована умовами справедливого судочинства в Білорусі, де правозахисники часто критикують порушення прав людини та відсутність прозорості у судових процесах. В Україні та серед білоруської діаспори виявлено значний інтерес до цієї справи, адже вона підкреслює складність і напруженість ситуації в регіоні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja