Корупційний скандал у Золінгені: підозри проти мера міста

У німецькому місті Золінген розгорівся гучний корупційний скандал, пов’язаний з незаконною видачею видів на проживання заможним іноземцям. Близько 1000 правоохоронців провели масштабні обшуки в офісах, квартирах та будинках у кількох федеральних землях Німеччини.

В епіцентрі розслідування опинилися двоє кельнських адвокатів, які начебто організували злочинну схему продажу німецьких дозволів на проживання багатим китайцям та арабам. За отримання ВНП вони начебто вимагали від 30 до 350 тисяч євро з особи. Підозрюваних звинувачують у створенні фіктивних компаній, фальсифікації даних про заробітки заявників тощо.

Як повідомляється, незаконні дозволи на проживання видавалися в імміграційних офісах Керпена, Золінгена, округів Рейн-Ерфт та Дюрен. Слідство підозрює, що адвокати підкупили посадовців імміграційної служби для сприяння своїй схемі.

Окрім адвокатів та чиновників, підозри у причетності до корупційної оборудки висунуті й проти мера Золінгена Тіма Круцбаха з Соціал-демократичної партії Німеччини. За даними слідства, він міг принаймні підтримувати ватажків угруповання. Прокуратуру зацікавили зокрема партійні пожертви майже на 20 тисяч євро від директора підприємства, яке теж знаходиться під підозрою у справі. Гроші надійшли до СДПН у 2019-2020 роках.

Наразі затримано 9 осіб. Слідчі працюють над з’ясуванням кола всіх причетних до корупційного скандалу. Цей випадок став черговим нагадуванням про серйозність проблеми корупції, з якою доводиться боротися навіть у високорозвинених країнах Європи.

Джерело і світлина: Bild

Читати також:

У Німеччині зростає рівень корупції

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja