У Німеччині зростає рівень корупції

У Німеччині є проблема з корупцією. Федеративна Республіка демонструє зростання на рівні 2014 року.

Організація Transparency International порівнює рівень корупції в державному секторі, яка діє в бізнесі, політиці та управлінні на міжнародному рівні.

Протягом багатьох років Німеччина не досягла жодного прогресу в боротьбі з корупцією в політиці та адмініструванні. Такими є результати Індексу сприйняття корупції 2022 від Transparency International. Федеративна Республіка минулого року набрала 79 пунктів, що є найнижчим показником з 2014 року.

Замах на верховенство права

Щоб досягти прогресу в цій сфері, важливо включити боротьбу з корупцією в стратегію національної безпеки, над якою зараз працює німецький уряд, зазначила Олександра Герцог, голова правління Transparency Germany. За її словами, орган нагляду за відмиванням грошей та правоохоронні органи повинні бути оснащені відповідним чином. Її заступник Маргарета Баузе сказала, що такі скандали, як «справа масок» або шахрайство з Cum-Ex, пролили світло на проблеми, що існують в Німеччині, але дії завжди були занадто повільними, нерішучими і недостатньо амбітними.

За даними Transparency International, такі авторитарні держави, як росія, Катар або Марокко, становлять зростаючу небезпеку. Вони використовують так звану стратегічну корупцію для відстоювання своїх інтересів. Через свою економічну та політичну важливість Німеччина, поряд із США та європейськими інституціями, є однією з головних мішеней цієї форми корупції.

Зростання впливу росії

Роками росія працювала над підривом європейської демократії. Наслідки стали очевидними під час нападу на Україну. За допомогою величезних фінансових ресурсів росія створила мережу впливу на федеральному рівні та на рівні земель.

Приклади включають прибуткові посади для колишнього канцлера Німеччини Герхарда Шредера, підтримку політиків AfD та Кліматичного фонду Мекленбурґа-Передньої Померанії, а також дезінформаційні кампанії. Таким чином, росія змогла впливати на політичні рішення в енергетичній політиці, і зміцнити свою геостратегічну позицію.

Організація Transparency фіксує дію корупції в державному секторі на міжнародному рівні, в бізнесі, політиці та адмініструванні. Оцінка 100 балів означає, що корупція відсутня, оцінка 0 — максимальний рівень корупції. Чим нижчий бал, тим більше корупції в країні. У рейтингу зі 180 країн Німеччина минулого року посіла дев’яте місце.

Найкращих показників у 2022 році досягли Данія, Фінляндія, Нова Зеландія та Норвегія. Було проаналізовано дані дванадцяти незалежних інституцій, які спеціалізуються на аналізі врядування та економічного клімату. Приватний сектор не розглядався.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja