Кожен другий батько в Німеччині хоче ділити навпіл обовʼязки з догляду за дітьми

За даними звіту Міністерства сімʼї у 2023 році, кожен другий новоспечений батько в Німеччині бажає більше приділяти уваги його новонародженій дитині, проте багатьом сімʼям важко відповідним чином розділити обовʼязки з догляду за дітьми.

Ліза Паус зазначила про свій намір впровадити “Час старту сімей”. Вона хоче підтримати батьків у розподілі обов’язків в родині в ранній фазі. За її планами, батьки зможуть взяти відпустку на перші десять робочих днів після народження дитини з повною компенсацією заробітної плати.

Кожен другий батько хоче взяти на себе половину обов’язків щодо догляду за дітьми, цитується в звіті про батьківство 2023 року. Згідно звіту, 55% батьків вважають, що за маленькими дітьми може так само добре доглядати батько, як і мати.

Звіт про батьківство показує, що здійснення партнерських поглядів все ще здається складним завданням. Навіть якщо половина батьків бажає поділити догляд за дітьми порівну, це реалізовують лише кожен п’ятий.

За даними газети, ця розбіжність простежується в багатьох сферах. Наприклад, більше двох третин батьків підтримують рівні професійні можливості та фінансову незалежність обох батьків. Однак, за їхніми словами, понад половина батьків втримується в традиційному родинному зразку, коли йдеться про розподіл часу на догляд за дітьми та роботу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja