Майже 7000 тисяч вільних місць у притулках для біженців у Бранденбурзі

Заходи місцевої влади щодо полегшення навантаження на міста та громади Бранденбурга у справі розміщення біженців виявилися успішними. 

За словами міністерки соціальної політики Урсули Ноннемахер, станом на кінець липня в містах і громадах проживало 20 322 особи, при вмістимості 26 954 місця, про це повідомила міністр в середу на соціальному комітеті обласного ландтагу. 

«Отже, в містах формально ще залишилося 6632 вільних місця», – повідомила міністерка. Однак не всі місця доступні через необхідний ремонт або зайнятість житлових приміщень сім’ями.

Весною міста і громади попередили про надмірне навантаження, щодо розміщення біженців. Після цього міністр внутрішніх справ Міхаель Штюбген вирішив, що вони мають залишитися в закладах первинного прийому землі протягом 18 місяців і не будуть розподілятися по містах і громадах. Також, начальник управління соціальної політики знизив у серпні прогноз щодо кількості біженців, яких слід буде прийняти в містах і громадах, на 6500 осіб, до 19 253, через те, що прийшло менше біженців, ніж очікувалося.

Для осіб, кому не вдалося отримати дозвіл на перебування в статусі біженця й вони досі перебувають у Бранденбурзі, передбачається програма переміщення «Track Change». Після міста Потсдам тепер заяву на участь у модельному проекті подав і Котбус. У рамках такого модельного проєкту, біженців кваліфікуватимуть для отримання дозволу на проживання через професійну підготовку та вивчення мови. Можливі п’ять модельних проектів, які планують фінансувати в сумі до 1,3 мільйонів євро кожен, сказала міністерка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja