Міжнародний суд ООН відхилив позов Нікарагуа проти Німеччини через підтримку Ізраїлю

Міжнародний суд Організації Об’єднаних Націй у вівторок, 30 квітня, відхилив позов Нікарагуа проти Німеччини у справі про начебто порушення Конвенції про запобігання геноциду. Як повідомляє Reuters, суд у Гаазі постановив, що Німеччина не зобов’язана припиняти допомогу Ізраїлю, зокрема, у вигляді поставок озброєнь. Разом із тим, суд визнав можливим відхилити клопотання Німеччини про припинення судового провадження.

Слухання за позовом Нікарагуа проти Німеччини відбулися 8-9 квітня. Нікарагуа стверджувала, що Німеччина, надаючи підтримку Ізраїлю, порушила свої зобов’язання щодо “запобігання геноциду” стосовно палестинського народу. Таким чином, на думку позивачів, ФРН начебто сприяла скоєнню актів геноциду та іншим порушенням міжнародного права.

Нікарагуанська сторона зазначила в суді, що цього року Ізраїль отримав від Німеччини озброєння на суму 326,5 мільйонів євро — приблизно в 10 разів більше, ніж за весь 2022 рік. Про це повідомляється в стрічці новин агентства DPA.

Німеччина відкинула звинувачення Нікарагуа. Уповноважена з питань міжнародного права в німецькому МЗС Танья фон Услар-Глайхен заявила, що такі звинувачення позбавлені правових і фактичних підстав. За її словами, Німеччина виступає за право Ізраїлю на самооборону після нападу на нього терористів ХАМАС 7 жовтня 2023 року, а безпека Ізраїлю є пріоритетом для ФРН.

ЗМІ звертають увагу на заяви німецької сторони про те, що ФРН вживає заходів для забезпечення прав і захисту цивільного населення в секторі Гази.

Джерело: Voice of America

Читати також:

Голова МЗС Німеччини: ХАМАС не зацікавлений у припиненні війни проти Ізраїлю

Світлина з відкритих джерел

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja