Помічника євродепутата підозрюють у шпигунстві на користь Китаю

Ранок у Дрездені розпочався з масштабної операції німецьких спецслужб. Представники правоохоронних органів провели обшуки у квартирі на півдні міста, де мешкав 43-річний Цзянь Го – помічник євродепутата від “Альтернативи для Німеччини” Максиміліана Кра. Чоловіка підозрюють у шпигунстві на користь китайської влади.

Затримання та обвинувачення

Цзянь Го затримали біля дверей його оселі. Як повідомляє видання BILD, йому вже висунуто обвинувачення у державній зраді та діяльності на користь китайських спецслужб. Німецька генеральна прокуратура стверджує, що Го діяв як агент китайської розвідки. Факт отримання ним німецького громадянства став однією з підстав для звинувачення у державній зраді.

Життя в Дрездені

Майже шість років тому Цзянь Го придбав трикімнатну квартиру в одному з будинків часів НДР у Дрездені. Тут він мешкав із дружиною та донькою. Сусіди описували сім’ю як спокійну і вважали, що глава родини займається імпортом ламп із Китаю. У комерційному реєстрі BILD знайшов зареєстровану на ім’я Го консалтингову фірму, яка, згідно з установчими документами, надавала послуги з налагодження міжкультурної комунікації між Німеччиною та Китаєм, перекладу та торгівлі товарами для дому. Сусіди свідчать, що до сім’ї часто навідувалися гості – співвітчизники з Китаю.

Реакція Європарламенту

Після оприлюднення інформації про розслідування проти Цзянь Го, Європарламент негайно відсторонив його від обов’язків помічника депутата, як повідомляє AFP.

Підсумовуючи, правоохоронні органи Німеччини підозрюють Цзянь Го, який працював помічником євродепутата, у шпигунстві на користь китайських спецслужб та державній зраді через отримання німецького громадянства. Цей інцидент викликав негайну реакцію з боку Європарламенту, який тимчасово відсторонив затриманого від виконання службових обов’язків.

Джерело: Bild

Читати також:

Європейський політик Максиміліан Кра викликав підозри у зв’язках з Росією

Світлина: Hannes P Albert/ 2024, dpa

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja