Посол України в Німеччині: “Демократія має бути озброєна краще за автократію”

Під час великого інтерв’ю виданню BILD посол України в Німеччині Олексій Макеєв торкнувся низки важливих питань. Ось головні його цитати.

Про наміри деяких країн ЄС збивати російські ракети: “Росія щодня ескалує ситуацію. Вони вбивають нас щодня. І ми зараз не просимо перехоплювати російські пілотовані літаки, але ці смертоносні шматки металу — ракети й дрони — їх можна збивати. Це захистить мільйони людей біля кордонів НАТО та ЄС”.

Про нестачу військової техніки: “Нам потрібні сучасні німецькі бойові танки, нові артилерійські системи та системи протиповітряної оборони виробництва Німеччини. Це саме те, що нам необхідно. Також щомісяця надходять деякі старіші, але перевірені зразки техніки, наприклад, танки Leopard 1”.

Про російську загрозу: “Те, що робить сьогодні Росія, є загрозою й для Німеччини. А демократія має бути озброєна краще за автократію. Звісно, на це потрібні гроші. Не лише для України, а й для бундесверу”.

Про заморожені російські активи: “Насправді існує близько 300 мільярдів євро заморожених російських державних активів. Їхня передача Києву стала б правильним сигналом для німецьких платників податків: ми беремо російські гроші, щоб допомогти Україні боротися за мир”.

Про повернення на батьківщину українців призовного віку: “Я вважаю, це особисте рішення кожної людини, чи готова вона захищати свою країну. Я звертаюся до українців: будь ласка, повертайтеся. Зараз діє програма, де всі чоловіки можуть оновити свої дані, щоб ми знали, де вони”.

Джерело: Bild

Читати також:

Баварський політик закликав позбавляти допомоги українських чоловіків, що уникають мобілізації

Українці зможуть перебувати у Німеччині з протермінованим паспортом

Світлина з мережі X

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja