Російський дрон змусив Анналену Бербок перервати її візит до України

Візит міністра закордонних справ Німеччини Анналени Бербок до України 25 лютого несподівано ускладнився через інцидент із російським безпілотником.

Її делегація мала відвідати місто Миколаїв та оглянути одну з опріснювальних станцій неподалік від лінії фронту. Проте раптова поява ворожого дрона в небі змусила німецьких гостей скасувати частину запланованих заходів та скоротити терміни перебування в регіоні.

За словами Наді Асвад, кореспондентки видання Bild, яка була присутня в складі делегації, спочатку все йшло за планом. Колона автівок з міністром та її охороною прямувала на південь від Миколаєва, до Чорного моря. Раптом на телефонах українських членів делегації спрацював сигнал повітряної тривоги – система попередила про наближення російського літального апарату. Незабаром всі побачили дрон, який почав супроводжувати рух кортежу.

“За появою таких безпілотників, як правило, слідують авіаудари, – зазначила Асвад. – Тож водії різко збільшили швидкість та почали маневрувати, намагаючись відірватися”. Після тривалого переслідування колоні вдалося позбутися небажаного супроводу. Російський апарат відстав та зник з поля зору.

Інцидент змусив німецьку сторону кардинально змінити подальший план візиту. Члени делегації на чолі з Бербок негайно сіли в броньовані автомобілі та попрямували до державного кордону. Вже за кілька годин кортеж перетнув кордон з Молдовою та виїхав з небезпечної зони. В Миколаєві тим часом повітряну тривогу було скасовано.

Цей випадок став вже другою небезпечною ситуацією за час візиту Бербок.

У суботу Бербок перебувала з візитом в Одесі та була змушена провести вечір у бомбосховищі, оскільки в місті оголосили повітряну тривогу.

Читати також:

Німеччина продовжуватиме підтримувати Україну стільки, скільки знадобиться – заява Шольца

Світлина з відкритих джерел

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja