Зелені проти видобутку газу в Люнебурзькій рівнині

З метою захисту клімату та навколишнього середовища Зелені виступають проти появи нових свердловин, для видобутку газу. «Ми хочемо якнайшвидше відмовитись від викопного палива», – розповіла щоденній газеті «Die Welt» Анн Кура, голова осередку партії Зелених у Нижній Саксонії. «Ми не можемо говорити про видобуток газу в районі Хайдекрайс до 2024 року, це не вирішить теперішньої кризової ситуації». Міністер економіки Нижньої Саксонії Олаф Ліс погодився із заявою Зелених, щодо цього.

З кінця 2024 року канадська компанія Vermilion буде займатись видобутком газу з двох існуючих, але ще не діючих свердловин у Хайдекрайсі. Такі обсяги забезпечать більше 160 тисяч домогосподарств газом у найближчі роки.

За словами Олафа Ліса: «наразі ми перебудовуємо нашу енергетичну систему, до того ж ми повинні подолати безпрецедентну енергетичну кризу, спричинену війною в Україні». Економічна ситуація в країні залежить від використання газу, проте, разом з тим, в країні проводять нову політику з приводу збереження клімату. Як зазначив Крістіан Мейер: «Щоб досягти успіхів у кліматичній політиці Нижньої Саксонії, місцева влада має відмовитись від великих обсягів видобутку природнього газу».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja