Метрополітен Гамбургу забороняє використання електросамокатів

У Гамбурзі близько тижня тому заборонили спускатися в метро з електросамокатами, це повʼязано з порушенням стандартів безпеки їх перевезення. У кількох великих європейських містах Європи сталося самозаймання батарей електросамокатів, що спричинило сильне задимлення.

У зв’язку з тим, що в Гамбурзі у час пік, зокрема, вранці та вдень заборонено перевезення велосипедів, протягом останніх років багато людей переходили на електроприводні самокати. Після поїздки в метро вони продовжували решту шляху на роботу або додому на самокаті. Оскільки електросамокати займають менше місця, ніж велосипеди, до цього часу їх можна було вносити в метро без обмежень. Але тепер таку можливість заборонено.

Слід зазначити, що згідно рішення Hamburger Hochbahn AG в метро дозволено використовувати електронні інвалідні візки, електровелосипеди чи електроскутери, які відповідають стандартам безпеки.

У системі гамбурзького метро є багато тунельних ділянок, досить стислих транспортних засобів та відокремлених вагонів, тому в ній «занадто велике ризик виникнення можливого димового ураження здоров’я пасажирів», – зазначається у відповіді міського транспортного обʼєднання Гамбургу. Поки не буде прийнято відповідних стандартів безпеки перевезення електросамокатів буде під забороною. Пасажирів інформується про це нове правило на входах до станцій через піктограми, на яких показано червоний заборонний знак електросамоката.

Гамбурзьке транспортне підприємство повідомило про задокументовані випадки самозаймання електросамокатів, зокрема в Барселоні та Лондоні, з великим виділенням диму та шкідливих речовин. У Барселоні та Лондоні вже діють відповідні заборони.

З моменту введення заборони на перевезення електросамокатів Гамбургом було зафіксовано 11 випадків наявності електросамокатів в метро. Водіям самокатів було запропоновано закінчити поїздку та покинути станції метро. Як заявив представник транспортного підприємства, вони розраховували на обмежену кількість таких випадків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja