Показники тривалості життя німців одні з найнижчих у Західній Європі

Тривалість життя німецького населення є нижчою у порівнянні з жителями інших країн Західної Європи. Згідно проведених досліджень, такі показники пов’язані із поширеними серцево-судинними захворюваннями серед населення.

У дослідженні, проведеному Федеральним інститутом дослідження населення (BiB) та інститутом демографічних досліджень імені Макса Планка, середня тривалість життя серед німців нижча, ніж у більшості жителів країн Західної Європи. Серед 16 країн Західної Європи Німеччина займає 14-те місце серед жінок та 15-те місце серед чоловіків. Спільне дослідження, проведене БіБ та Інститутом демографічних досліджень імені Макса Планка у Ростоку, було опубліковане в Європейському журналі епідеміології.

Незважаючи на наявність доступної системи охорони здоров’я, Німеччина відстає за ключовими показниками, зокрема проблема невідповідності профілактичних заходів, та запізнення діагностики захворювань, що унеможливлює можливі превентивні заходи лікування.

“Незважаючи на потужну економічну силу Німеччини та систему охорони здоров’я, яка є доступною та кваліфікованою для більшості населення, вона займає нижні позиції серед країн Західної Європи за тривалістю життя”, – зауважив Григор’єв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja