Споживання речовин наркотичного походження зросло в 2022 році

З початку 2020 року спостерігається зростання споживання алкоголю та наркотиків серед німців. Згідно з опитуванням, проведеним серед психотерапевтів та психіатрів, їх пацієнти стали споживати більше речовин алкогольного та наркотичного походження.

Причиною підвищеного інтересу серед німецького населення до наркотичних речовин, вважають збільшення тенденцій до кризових ситуацій в суспільстві, які відбулися за останні роки. Крім того, за останні три роки збільшилося вживання препаратів для підвищення настрою та знеболювальних засобів, повідомила страхова компанія Pronova BKK з Леверкузена. У опитуванні проведеному у діапазоні з січня по лютий, було задіяно 150 психіатрів та психотерапевтів, які працюють у клініках та ведуть приватну практику.

За результатами дослідження, 71% опитаних зазначили, що збільшили споживання алкоголю та наркотичних речовин через підвищення загального рівня стресу та зростання вартості життя. Більше половини опитаних лікарів зауважили, що споживання алкоголю серед пацієнтів значно зросло, у порівнянні з 29% у 2020 році відповідно. Дослідження показало, що 70% психіатрів частіше лікували осіб із психічними розладами, пов’язаними з алкоголем протягом 2022 року. У 2022 році 42% опитаних визнали появу проблем, пов’язаних з препаратами, які підвищують настрій та знеболювальними засобами, в той час, як у 2020 році ця цифра становила лише 14%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja