У лютому в Німеччині проведуть саміт з питань майбутньої політики, щодо біженців

Проблеми поселення біженців в Німеччині не є новими, проте їх вирішення непередбачувано затягується. Така ситуація вже давно вийшла за межі вирішення місцевих управлінь, тому міністр внутрішніх справ Ненсі Фезер наголосила, що конференція обов’язково відбудеться протягом лютого місяця.

За попередньою інформацією, саміт пройде без Федерального канцлера, натомість, присутність Клари Гейвіц, яка очолює міністерство будівництва, є обов’язковою. Утримувати таку кількість біженців стає все складніше, бо їх більшає в країні. Безперечно, подальша політика уряду буде фокусуватись на обмеженні нелегальної міграції, також, останнім часом, почали все частіше піднімати питання депортації біженців, які не можуть претендувати на притулок.

За останніми даними, в Німеччині житло виділене для біженців заповнене на 64%. Для розширення можливостей забезпечення житлом, на початку листопада, були прийняті рішення, щодо подальших фінансових питань. Федеральний уряд виділив додатково 1,5 млрд євро на опіку біженців з України, в тому числі, у 2022 році. Раніше було виділено 2 мільярди євро спеціально для прийому біженців з України.

2022 рік став рекордним по кількості заяв на отримання притулку, такого не спостерігали, навіть, у часи міграційної кризи у 2015-2016 років. За щорічною статистикою Федерального відомства у справах міграції та біженців, майже 218 000 осіб вперше звернулися за захистом у Німеччині. Це майже на 47 відсотків більше, ніж у 2021 році.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja