У Німеччині пропонують, щоб НАТО збивала російські дрони над Західною Україною

Представники Вільної демократичної партії, “Союзу 90/Зелених” та Християнсько-демократичного союзу не виключають можливості залучення систем протиповітряної оборони НАТО, розміщених у Польщі та Румунії, для захисту неба над західними регіонами України.

Згідно з публікацією у виданні Frankfurter Allgemeine Zeitung, ідея збивати російські дрони над Західною Україною силами ППО НАТО прозвучала від експерта Мюнхенської конференції з безпеки Ніко Ланге та експомічника Генсека НАТО генерал-лейтенанта Хорста-Гайнріха Брауса. На їхню думку, це дозволило б створити безпечну зону шириною до 70 кілометрів уздовж українського кордону та розвантажити українські сили ППО на інших ділянках фронту.

Видання вбачає в такому підході спробу рухатися в тому ж напрямку, про який раніше заявивив Президент Франції Емманюель Макрон, не виключивши можливість надання Україні французької військової допомоги з-за кордону, а не з території самої України.

Аргументи на користь залучення сил ППО НАТО

Депутатка “Союзу 90/Зелених” Агнешка Бруггер вважає правильним “розмістити системи ППО на кордонах сусідніх з Україною держав для захисту її західних регіонів”.

Її однопартієць Антон Хофрайтер підтримує цю ідею, хоча зазначає, що зараз на порядку денному немає питання про ППО з території Польщі та Румунії. Нині, на його думку, Заходові варто значно наростити поставки зброї та боєприпасів самій Україні.

Водночас депутат ВДП Маркус Фабер вказує на обмежену кількість сучасних систем ППО та ракет до них, тому їх постачання треба гарантувати на довгостроковій основі. “За таких умов я вважаю можливим залучення західних систем ППО для захисту повітряного простору України”, – заявляє він.

Представник опозиційного ХДС Родеріх Кізеветтер також виступає за знищення російських безпілотників західними системами над територією України. “Це розвантажить українську протиповітряну оборону і дозволить їй краще захищати фронт”, – аргументує він. Кізеветтер стверджує, що приклад з наданням допомоги Ізраїлю Францією, США та Британією у відбитті іранської атаки у квітні показує: держави, які допомагають, автоматично не стають стороною конфлікту.

Пропозиції німецьких політиків відбивають усвідомлення актуальності надійного захисту повітряного простору України для успішного опору російській агресії. Водночас реалізація планів потребуватиме узгодження на рівні НАТО та консультацій з українською стороною.

Джерело: DW

Читати також:

Німеччина допоможе Україні відновити електромережі

Порошенко закликав Німеччину фінансувати ЗСУ, а не утримувати українських чоловіків

Світлина з відкритих джерел

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja