У Німеччині у 2022 році кількість іммігрантів, що потребують притулку стрімко зросла

Все більше біженців звернулося за наданням притулку у Німеччині, проте у 2022 році кількість трудових мігрантів стрімко зменшилася у порівнянні з показниками минулих років.

У середу, 11 січня, був представлений звіт Федерального уряду з приводу міграційних процесів у Німеччині за 2021 рік, згідно з ним понад 1,3 мільйона людей іммігрували до Німеччини. Станом на 2021 рік понад 27% людей проживаючих у Німеччині іммігрували до країни протягом року. 63,8% іммігрантів прибули до Німеччини з інших європейських країн. У порівнянні з 2020 роком рівень міграції до ФРН збільшився на 11,5%.

Натомість, у 2022 році кількість іммігрантів, що потребують притулку зросла на 28% у порівнянні з 2021 роком. За даними Федерального відомства у справах міграції та біженців подано 244 132 заяви у 2022 році, щодо надання притулку. Як повідомляє Міністерство внутрішніх справ до кінця 2022 року, з моменту початку повномаштабної війни Росії проти України нараховують понад мільйон переселенців з України. За 2022 рік понад 80% тих, хто потребує притулку – українці.

«Війна Путіна проти України спричинила масштабний рух біженців на теренах Європи, якого не було з початку Другої світової війни», – заявила Федеральний міністер внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер. За її словами, не тільки переселенці з України потребують допомоги, в різних частинах світу люди страждають від наслідків воєнного терору.

У порівнянні з минулими роками ситуація з біженцями постійно змінювалася, останній піковий момент був у 2015 році, після 2016 року кількість шукачів притулку поступово зменшувалася. Минулого року багато людей потребували прихистку, серед яких складають біженці з таких країн як: Сирія (72 646), Афганістан (41 471), Туреччина (25 054), Ірак (16 328).

Німецький уряд усіляко підтримує трудову міграцію до країни, у 2020 році був виданий закон про кваліфіковану міграцію, прийняття якого мало на меті полегшення в’їзду та працевлаштування мігрантів, проте пандемія цьому стала на заваді. За 2021 рік у звіті Федерального уряду вказано, що понад 60% мігрантів були «кваліфікованими або висококваліфікованими» фахівцями.

Очільник політичної партії ХДС Фрідріх Мерц заявив, що уряд країни не проти подальшої імміграції, проте влада повинна контролювати цей процес аби регулювати стан ринку праці та рівень соціального забезпечення громадян країни. «Ми маємо чітку позицію щодо мігрантів в країні, утримання біженців має великий вплив на систему соціального забезпечення, тому ми підтримуємо трудових мігрантів», – заявив виданню „Tagesspiegel“ лідер парламентської групи Вільної демократичної партії ФРН Крістіан Дюрр.

Автор: Oleksandra Diahil

Фото: ілюстраційне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja