Україна перебуває у найглибшій військовій кризі з часів битви за Київ – заступник головреда Bild

Україна опинилася у найглибшій військовій кризі з моменту повномасштабного вторгнення Росії у лютому 2022 року. Таку оцінку ситуації дав заступник головного редактора німецького видання Bild Пауль Ронцгаймер після поїздки на Донбас минулого тижня.

За спостереженнями журналіста, погіршення настроїв всередині України помітне вже на кордоні – прикордонники зустріли його словами англійською: «Ситуація погіршується, чи не так?».

«Це, ймовірно, найважча військова криза в Україні з часів наступу Росії на Київ у 2022 році, – констатує Ронцгаймер. – Невпевненість та розчарування величезні в ці холодні зимові дні. З моменту повномасштабного вторгнення я не бачив таких настроїв серед українців».

На думку журналіста, в Україні точиться політичне протистояння між Зеленським та колишнім головнокомандувачем ЗСУ Залужним щодо стратегічних цілей війни.

«Залужному давно зрозуміло: мета Зеленського повернути всі втрачені території зараз не може бути реалізована, і про це треба заявити публічно. Бракує зброї, солдатів, технологій і, найголовніше, – надійної підтримки США», – йдеться у статті.

Військові чекають на мобілізацію, адже багато що на фронті залежить від того, наскільки у Вашингтоні, Берліні та Парижі розуміють реальну ситуацію в Україні.

Тим часом з початку року, окрім масованих атак дронами на міста, російській армії вдається досягти певних успіхів у наступі на сході. Зокрема, намагаються прорвати українську оборону під Авдіївкою. Втрати сторін величезні – до 1000 осіб на добу. Але Путін не зважає на власних солдатів – він прагне перемоги за будь-яку ціну.

Отже, за оцінками західних експертів та журналістів, які відвідали передову на сході України, країна переживає надзвичайно складний період у війні з погіршенням ситуації на фронтах. Багато що залежатиме від рішучої підтримки Заходу.

Читати також:

Байден і Шольц обговорили питання допомоги Україні

«Ми маємо зробити все можливе, щоб не допустити перемоги Росії в Україні», – канцлер Німеччини

Україні потрібна подальша мобілізація для поповнення втрат – німецький генерал

Світлина з відкритих джерел

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja