Україні потрібна подальша мобілізація для поповнення втрат – німецький генерал

Голова ситуаційного центру з питань України при Міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг висловив думку, що Україні доведеться посилити мобілізацію, аби компенсувати втрати у живій силі та відновити боєздатність підрозділів.

За словами Фройдінга, кількість загиблих українських військовослужбовців свідчить про необхідність залучення додаткових ресурсів. Крім того, окремі підрозділи ЗСУ перебувають на передовій майже два роки, тому потребують ротації та поповнення особовим складом.

Генерал-майор Бундесверу Крістіан Фройдінґ, фото з мережі X

Генерал також прокоментував інформацію про розбіжності між президентом Зеленським та головнокомандувачем ЗСУ Залужним. Він зазначив, що зовнішнім спостерігачам важко оцінити ситуацію об’єктивно. Проте Фройдінг висловив сподівання, що Україна збереже єдність, яка допомогла їй чинити опір російській агресії.

Дискусії між політичним і військовим керівництвом є ознакою демократичності, проте в довгостроковій перспективі вони можуть негативно позначитися на оборонних зусиллях, застеріг німецький генерал.

Нагадаємо, що нещодавно в українських ЗМІ з’явилася інформація про можливу відставку головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Причини – ймовірні розбіжності з президентом щодо стратегії ведення війни та ставлення до додаткової мобілізації.

Джерело: DW

Читати також:

Умеров хоче призвати до армії чоловіків, які знаходяться в Німеччині: що відомо?

Міністерство юстиції Німеччини: Українці не будуть змушуватися служити в армії

Світлина з мережі X

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja