Українці можуть заповнити нестачу кваліфікованих робітників у Німеччині

У Німеччині спостерігається брак кваліфікованих працівників в ряді сфер виробництва та надання послуг. Відчутно не вистачає працівників в секторі будівництва, в медичній та освітній сферах.

За 2022 рік майже 65 тисяч українців отримали роботу та претендують на соціальне страхування. 21 тисяча українських переселенців працюють, як частково зайняті. У Федеральному відомстві з питань міграції та біженців прогнозують, що все більше людей, які зможуть успішно завершити мовні курси, теж зможуть претендувати на робочі місця.

Згідно опитуванням значна кількість українських переселенців хочуть залишитися на довго в Німеччині

У 2023 році, за словами члена правління Федерального агентства з працевлаштування Даніеля Терценбаха, буде більше людей, які вивчили німецьку мову та зможуть влаштуватись за фахом. «Ми намагались максимально наповнити інтеграційні та мовні курси необхідними матеріалами для зручного подальшого працевлаштування», – сказав Терценбах.

Непередбачуваним викликом для країни виявилась необхідність утримувати велику кількість дітей, що прибули з України, критично не вистачає вчителів у школах та додаткового фінансування в місцевої влади.

Минулого року кількість осіб, що відвідала інтеграційні курси трохи перевалила за 500 000 іммігрантів, ці показники вдвічі більші ніж у 2021 році.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja