В деяких землях буде можливість пройти безкоштовний тест на наркотики

Німеччина хоче посилити боротьбу з наркотичною залежністю шляхом впровадження безкоштовних тестів на наркотики. За інформацією, яка стала відома від Редакційної мережі Німеччини (RND), ряд федеральних земель, зокрема Гессен і Баден-Вюртемберг, розглядають можливість запровадження даної ініціативи. Схожі пілотні проекти вже були реалізовані у Берліні та Тюрингії.

Нещодавно прийнятий новий закон, призначений сприянню реалізації подібних проектів на території всієї країни. Цей законопроект, відповідно до заяви міністра охорони здоров’я Карла Лаутербаха (SPD), має на меті знизити кількість смертей від наркотиків шляхом відповідної медичної діагностики.

Але точний час запуску цих проектів досі невідомий. Представник уряду Баден-Вюртемберга наголосив, що внесення змін на Федеральний рівень в значній мірі відображає пропозиції гессенської ініціативи Бундесрату 2020 року.

З іншого боку, уряди федеральних земель Шлезвіг-Гольштейн, Саксонія, Саксонія-Ангальт та Нижня Саксонія не підтримали дану пропозицію. Водночас, інші землі, включаючи Баварію, Бранденбург, Бремен, Гамбург, Мекленбург-Передню Померанію, Північний Рейн-Вестфалія, Рейнланд-Пфальц та Саар, досі не висловили свою остаточну позицію, щодо цього питання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja