Все більше переселенців з України знаходять роботу в Саксонії-Ангальт

Вже декілька тисяч українських біженців інтегрувались у ринок праці в Саксонії-Ангальт. В п’ятницю, очільник федерального агенства зайнятості Саксонії-Ангальт-Тюрінгії Маркус Беренс, повідомив: «З червня 2022 року помітно зросла кількість людей, які знайшли роботу».

З червня 2022 року українські переселенці знаходяться на обліку служб зайнятості. За даними останніх, близько 4500 українців, були зареєстровані як безробітні в Саксонії-Ангальті. У серпні минулого року близько 2400 біженців з України були працевлаштовані згідно постанов соціального страхування. Новоспечені працівники змогли реалізувати себе в: торгівлі, готельному бізнесі, освіті та охороні здоров’я.

За словами Беренса українські переселенці добре кваліфіковані працівникі та мають хорошу освіту. «Це, безумовно, допоможе в пошуку роботи Саксонії-Ангальт, але речі, такі як знання мова, є перешкодами».

Такої ж точки зору дотримується голова центру зайнятості в місті Галле, Керстін Штіме, до того ж вона наполягає на спрощенні процедури працевлаштування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja