Аналіз фінансового ринку: Dax знову знижується, але MDax зробив різкий поворот

Четвертий день поспіль, Dax знизився, вперше впавши нижче 16 000 пунктів. Але німецький індекс встиг відігратись, обмеживши зниження до 15 988,16 пунктів.

Рішення про ставки від кількох центральних банків були в центрі уваги. Швейцарський національний банк підвищив свою основну ставку на 0,25%. Норвезький і британський банки продовжили зміцнювати свої ставки, піднявши їх на несподіваних 0,5%. Але Dax вдався впоратися з цим впродовж дня.

Що стосується компаній, в центрі уваги була Covestro. Компанія, виробник пластику, відхилила пропозицію про придбання від нафтового гіганта Abu Dhabi National Oil (Adnoc) майже на 11 мільярдів євро, як повідомляє Bloomberg.

Дві акції в Dax вирізнилися – Sartorius і Zalando. Сталося це після того, як акції Sartorius піднялися на 4,7%, що було зумовлено рекомендацією про покупку від Berenberg Bank. Заландо зріс на 3,9% через можливість злиття в галузі інтернету.

Щодо глобального ринку, лідер індексу EuroStoxx 50 впав на 0,4% до 4304,47 пунктів. Паризька та лондонська біржі зазнали значних втрат. На Уолл-Стріт, Dow Jones Industrial все обійшлося без змін. На технологічній біржі Nasdaq показник став позитивним після трьох днів зниження.

Євро було торговано з курсом 1,0962 долара США на закриття європейської біржі. Європейський центральний банк встановив курс в 1,0985 долара США, що означає, що долар коштує 0,9103 євро.

Індекс облігацій Rex впав на 0,20% до 124,52 пункта. Бунд-Ф’ючерс знизився на 0,73% до 132,72 пунктів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja