Фондовий індекс DAX знову обновив рекорд

На момент закриття Франкфуртської фондової біржі індикатор DAX досяг нового рекордного показника – 16 656 пунктів на тлі перспективи зниження процентних ставок ЄЦБ. Основний індекс Франкфуртської фондової біржі DAX, що включає 30 найбільших акціонерних компаній Німеччини, другий день поспіль оновив історичний максимум. За результатами торгів у середу, 6 грудня, він піднявся на 0,75% до рівня закриття попереднього дня, досягнувши позначки 16 656,44 пункту.

Серед лідерів росту серед компонентів DAX опинилися акції німецького автомобільного концерну Volkswagen, які подорожчали на 5,4%. Котирування акцій компаній Sartorius і Infineon зросли відповідно на 3,7% і 2,8%. Лідерами зниження стали акції німецької фармацевтичної та хімічної компанії Merck, подешевшавши на 12,9%. Про це повідомляє DW.

Пост франкфуртської біржі з мережі X

Учасники ринку очікують полегшення політики ЄЦБ. Обсяг замовлень промислових підприємств Німеччини у жовтні впав на 3,7% порівняно з попереднім місяцем, йдеться у звіті міністерства економіки країни. Консенсус-прогноз експертів, який приводить Trading Economics, передбачав зростання показника на 0,2%.

Ці дані підсилили очікування зниження ключових процентних ставок Європейського центрального банку (ЄЦБ) у 2024 році. Напередодні член виконавчої ради ЄЦБ Ізабель Шнабель заявила, що останні дані щодо інфляції в єврозоні “роблять подальше підвищення ставок ЄЦБ малоймовірним”, і не виключила можливості їх зниження в майбутньому.

Читати також:

Німеччина і ще 45 країн затвердили CARF

Світлина з мережі X

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja