Hapag-Lloyd і Maersk припиняють перевезення вантажів Червоним морем через атаки хуситів

Транспортні компанії Maersk і Hapag-Lloyd повідомили про тимчасове припинення руху своїх суден через Червоне море через атаки хуситів. США висловили намір створити коаліцію для захисту суден, а Іран загрожує Вашингтону “надзвичайними проблемами”.

Найбільший світовий оператор контейнерних перевезень, датська компанія Maersk, оголосила, що призупиняє рух своїх контейнеровозів через Червоне море через атаки єменських хуситів, які отримують підтримку від Ірану. Рішення було прийнято після нападу на судно Maersk Gibraltar, хоча хусити стверджують, що вони вдарили дроном, а компанія відкидає ці твердження.

Німецька компанія Hapag-Lloyd також приєдналася до Maersk, оголосивши про припинення операцій в Червоному морі до 18 грудня після нападу на їхнє судно Al Jasrah. Жертв у цьому інциденті не було.

Хусити також повідомили про напади на судна швейцарської компанії MSC, другої за об’ємами контейнерних перевезень у світі. MSC заперечила напад на одне зі своїх суден, але утрималася від коментарів стосовно іншого випадку.

США висловили плани створити морську коаліцію для захисту суден від атак. Хусити почали напади в Червоному морі минулого місяця, спочатку націлюючись на судна, пов’язані з Ізраїлем, а згодом розширили критерії. Спецпредставник США з питань Ємену Тім Лендеркінг заявив про намір створити широку морську коаліцію для захисту суден і відправлення сигналу хуситам про те, що атаки не будуть допущені.

Іран, в свою чергу, погрожує “надзвичайними проблемами” для багатонаціональних військово-морських сил у регіоні. Трафік через Червоне море становить значну частину світових морських перевезень і транспортування нафти, і складає близько 10-12% усіх морських перевезень.

Джерело: DW

Читати також:

Перше в світі судно – контейнеровоз на чистому аміаці з’єднає Норвегію і Німеччину

Світлина згенерована ШІ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja