Берлінські музеї підвищили ціни на квитки

Відвідувачам доведеться заплатити трохи більше за можливість насолодитися музейними експонатами та мистецькими шедеврами у столиці Німеччини.

Як повідомляє Фонд Прусської культурної спадщини, що опікується музеями, підвищення пов’язане зі зростанням експлуатаційних витрат.

“Як і багато культурних закладів, ми маємо дуже обмежений бюджет”, – прокоментував ситуацію для Berliner Zeitung Герман Парцінгер, голова Фонду.

Відтепер стандартний квиток до одного з 15 державних музеїв коштуватиме 12-14 євро замість попередніх 10 євро. Це не включає спецвиставки, квитки на які продаються окремо.

Однак ті, хто не бажає переплачувати, можуть скористатися міською ініціативою “Музейні неділі”. До 2025 року вона дозволить відвідувати 60 музеїв та галерей Берліна безплатно кожної першої неділі місяця, окрім спеціальних експозицій.

Список дат цьогоріч, на які будуть доступні безкоштовні квитки для відвідувань музеїв Берліна

Щоправда, для відвідування найпопулярніших локацій, як-от Старий музей чи Картинна галерея, знадобиться завчасне бронювання квитків онлайн. Вільні слоти з’являтимуться за тиждень до чергової “Музейної неділі” і швидко розбиратимуться. Та більшість місць дозволяють відвідування без попередньої реєстрації. Забронювати свої квитки можна на сайті “музейних неділь Берліна”.

Отже, незважаючи на подорожчання, відвідати культові музеї Берліна все ще можна безоплатно, якщо правильно спланувати свій візит. Чергова така можливість випаде 4 лютого 2024 року.

За інформацією aussiedlerbote.de

Читати також:

Про кохання у берлінському транспорті співає жіночий гурт “Коло”

Сенсаційне відкриття: в Німеччині знайдено нового доісторичного хижака

Світлина: скриншот з сайту “музейних неділь Берліна”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja