Сенсаційне відкриття: в Німеччині знайдено нового доісторичного хижака

Міжнародна група вчених зробила в Німеччині видатне палеонтологічне відкриття, виявивши та описавши раніше невідомий вид доісторичного хижака. Залишки тварини, яка отримала назву Stenokranio, були знайдені у західній частині федеральної землі Рейнланд-Пфальц біля міста Кузель. За оцінками науковців, вона мешкала тут близько 300 мільйонів років тому.

Історія відкриття

Перші рештки Stenokranio було виявлено ще у 2013 році. Однак лише зараз в журналі Journal of Paleontology опубліковано результати їх детального вивчення, які є науковим підтвердженням існування цієї тварини. Про сенсаційне відкриття 8 січня оголосили Музей природознавства Берліна та інші організації, залучені до дослідження.

Унікальна знахідка

Stenokranio був одним з найбільших хижаків свого часу в цьому регіоні, досягаючи завдовжки 1,5 метра. Він мав великий плоский череп, озброєний численними гострими зубами. Тварина полювала на рибу та інших первісних істот. За способом життя Stenokranio нагадував більш пізніх крокодилів, бувши їх далеким попередником.

Доісторичний ландшафт

Як з’ясували вчені, у той період територія сучасної Німеччини мала зовсім інший вигляд. Тут простягалася велика гірська улоговина з тропічним озером довжиною 70 км, куди впадала річка. Саме тут, на озерних і річкових берегах, мешкали Stenokranio та інші доісторичні хижаки.

Не динозавр

Варто наголосити, що Stenokranio не був динозавром. Це популярне узагальнювальне позначення доісторичних рептилій. Насправді ж Stenokranio існував задовго до появи динозаврів, займаючи власну екологічну нішу хижака.

Відзначимо що, знахідка у Німеччині дозволяє краще уявити флору і фауну того доісторичного періоду. Вона є цінним внеском у вивчення еволюції життя на Землі.

Джерело: DW

Читати також:

На острові Рюген знайдено скарб вагою 7 кілограмів

Світлина: Museum fuer Naturkunde Berlin/dpa/picture alliance

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja