Маск відвідає завод Tesla поблизу Берліна після підпалу ЛЕП

“Гігафабрика” Tesla під Берліном відновлює виробництво після відновлення електропостачання, перерваного тиждень тому внаслідок підпалу ЛЕП.

Через тиждень після підпалу опори ЛЕП у Бранденбурзі, що спричинило відключення електрики на “гігафабриці” Tesla в Грюнхайде поблизу Берліна, завод відвідає генеральний директор компанії Ілон Маск. Американський мільярдер прибуде до Грюнхайде вранці 13 березня, повідомляє у вівторок, 12 березня, видання Table Media з посиланням на джерела в Tesla.

Ілон Маск, зображення згенероване ШІ

Імовірно, Маска супроводжуватимуть прем’єр-міністр Бранденбурга Дітмар Войдке (Dietmar Woidke) та міністр економіки землі Йорг Штайнбах (Jörg Steinbach). Офіційного підтвердження від Tesla не надходило.

Завод Tesla поблизу Берліна, фото з мережі X

Тим часом електропостачання заводу Tesla було відновлене ввечері 11 березня – значно швидше, ніж очікувалося раніше. Міністр Штайнбах подякував постачальнику енергії E.DIS. Тепер поступово нарощуватиметься виробництво на “гігафабриці” американського автовиробника. Коли воно буде відновлене повністю, поки що невідомо, повідомила представниця заводу.

Виробництво на єдиному в Європі заводі Tesla було зупинене вранці 5 березня через відключення електрики в результаті підпалу ЛЕП, майже всі 12 тисяч працівників підприємства були відправлені додому. У Tesla заявили, що не розраховують на швидке відновлення виробництва.

За даними МВС Бранденбурга, невідомі підпалили окрему опору лінії електропередачі, що призвело до збою в подачі електроенергії в населених пунктах округу Одер-Шпре у Бранденбурзі та на розташованому неподалік заводі виробника електромобілів Tesla. Керівник заводу Андре Тіріг (André Thierig) оцінив завдані збитки в сотні мільйонів євро.

Поліція з’ясовує, чи винна у підпалі визнана лівоекстремістською “Вулкан-група”, яка взяла на себе відповідальність за інцидент. “Сьогодні ми влаштували диверсію на Tesla”, – цитують німецькі інформагентства витяги із заяви угруповання, розісланої електронною поштою. У ньому компанію Tesla звинувачують в “екстремальних умовах експлуатації” та вимагають “повного знищення гігафабрики”.

Місцева влада з обуренням відреагувала на повідомлення про атаку. “Це не має нічого спільного з протестом. Це злочинці, – заявив міністр внутрішніх справ Бранденбурга Міхаель Штюбген (Michael Stübgen). – І ми будемо їх переслідувати всіма законними засобами, які є в нашому розпорядженні”. Голова Tesla Ілон Маск звинуватив винуватців інциденту в дурості. “Це або найдурніші екотерористи у світі, або маріонетки тих, хто не переслідує благих екологічних цілей”, – написав він у соцмережі X.

Джерело: DW

Читати також:

Завод Tesla під Берліном зупинив роботу через пожежу – екоактивісти підозрюються у підпалі

Світлина з мережі X

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja