Оглядачі BILD сумніваються, що Мирний саміт у Швейцарії наблизить завершення війни

Учасники Мирної конференції під Люцерном зібралися для пошуку шляхів тиску на Росію з метою вирішення окремих питань, пов’язаних з війною в Україні. Проте, на думку оглядачів впливового німецького видання BILD, сподіватися на досягнення перемир’я завчасно.

Як зазначають експерт BILD з аналізу відкритих даних Юліан Репке та кореспондентка Анжеліка Геллеманн, яка перебуває на саміті, існує кілька вагомих причин для скептицизму.

По-перше, сама Росія бойкотує захід і явно не прагне миру. Про це свідчать вчорашні вимоги Володимира Путіна до України беззастережно віддати близько 26 000 кв. км своєї території.

По-друге, на порядку денному саміту не стоїть питання припинення бойових дій. Його організатори з України розраховують на досягнення згоди лише з трьох питань: ядерної безпеки, постачання продовольства та обміну полоненими. Метою є узгодження способів тиску на Москву для поступок у цих сферах.

По-третє, багато лідерів впливових країн відмовилися брати участь у конференції, включно із Саудівською Аравією та навіть США. Джо Байден відвідав Європу, але проігнорував Люцерн, відрядивши туди лише віцепрезидентку Камалу Гарріс. Бразилія та Китай узагалі утрималися від участі. Єдиним важливим партнером Росії, присутнім на заході, є Індія.

Таким чином, попри шляхетні зусилля організаторів, очікувати від Мирного саміту проривних рішень щодо завершення війни в Україні не варто. Проте він може допомогти мобілізувати підтримку світової спільноти в окремих сферах, важливих для подолання наслідків агресії Кремля.

Джерело: Bild

Читати також:

Шольц розкритикував російські “умови миру”

Шольц застерігає від надмірних сподівань щодо саміту миру у Швейцарії

Світлина з мережі X

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja